"Onze Cis"

“Onze Cis”

 

Afgelopen weekend moesten we spijtig genoeg afscheid nemen van onze Cis. Afscheid nemen komt altijd te vroeg, maar als het gaat om iemand jong en levenslustig dan geeft dat toch  nog meer een gevoel van oneerlijkheid en machteloosheid. Maar we moeten ons optrekken aan de vele goede herinneringen en  aan alle mooie momenten die we samen met Cis mochten beleven.

Cis was een voetballiefhebber. Zowel passief, als supporter van zijn geliefde KV Mechelen als actief, als jeugdspeler bij onze club KV Bonheiden waar hij al een zevental seizoenen actief was. Ik ken hem als een vriendelijke rustige jongen waar je kon op rekenen. Een echte ‘teamplayer’, een speler die wist dat voetbal een ploegsport is en die door iedereen graag gezien was. Zowel binnen als buiten de club…

Enkele weken geleden beleefde hij nog de avond van zijn leven toen hij als VIP aan de zijde van Seth De Witte, de aftrap mocht geven tijdens de wedstrijd KV Mechelen – KV Kortrijk. Niet alleen de aftrap maakte dit moment onvergetelijk, de wedstrijd nadien volgen vanuit de hoofdtribune naast één van je idolen en na de overwinning van KVM samen met de spelers de supporters gaan groeten maakte het helemaal compleet! Ik was er zelf spijtig genoeg niet bij maar de vele reacties en getuigenissen van zij die er wel bij waren spreken voor zich…Een mooier cadeau kan je ‘ne kakker’ mijns inziens niet geven… Ook de ‘meet and greet’ met de Rode Duivels en de ontmoeting met o. a. Dries Mertens moeten nog een onvergetelijke indruk hebben nagelaten bij onze Cis. Het kan niet anders…Elke voetballiefhebber zal dit vol overtuiging beamen.

Het afgelopen jaar liep Cis achter een ongrijpbare bal. In een wedstrijd, die hij achteraf gezien, niet kon winnen. Maar aan winnaarsmentaliteit en strijdvaardigheid ontbrak het hem zeker niet! Het was uiteindelijk niet genoeg, maar hij heeft alles gegeven en kan de grasmat met opgeheven hoofd verlaten. Ik zou dan ook willen eindigen met een stukje uit het clublied van Yellow Red KV Mechelen.

 

De club zal zegepralen,

t’is de club van geel en rood.

Trotseert de hinderpalen,

door dapperheid in nood.

De vlaggen zullen wapperen,

gezangen galmen luid.

Ter ere onzer dapperen,

Toe, Malinwa, vooruit!

 

Jij bent één van ‘onzer dapperen’ Cis. Ik hoop, en ik ben ervan overtuigd jij met mij Cis, dat de twee clubs van je hart nog veel mogen ‘zegepralen’. En ik weet zeker dat jij er dan op de één of andere manier zal bijzijn…

 

 

JoKe

 

Je kunt steeds een berichtje nalaten voor het boek van Cis via de volgende pagina "Cis Ceustermans"

 

1 Reactie

Laat een reactie achter