“Een Harlekijn in maatpak”

Ik vraag me nu al enige tijd af hoe een man als “Ricardo Sa Pinto” het klaar krijgt om trainer te worden en vooral te blijven bij een club als Standard Luik. Oké, als er één club is waar het kan dan is het daar in Luik, waar het sinds het vertrek van Roland Duchâtelet niet meer rustig is geweest en ondertussen een komen en gaan was van trainers en managers… Maar dit in het achterhoofd blijf ik het toch onbegrijpelijk vinden… Hoe is dit mogelijk!? Heeft iemand hier een zinnig antwoord op?

 

Enkele weken geleden hing zijn lot aan een zijden draadje, maar tot ieders verbazing begon Standard plots te winnen!? Ik denk dat menig bestuurslid van Standard zich ondertussen regelmatig in de haren krabt na weer één van zijn fratsen of analyses. Volgens mij hopen ze zelfs dat hun ploeg weer gaat verliezen zodat ze deze ‘harlekijn in maatpak’  kunnen bedanken voor bewezen en vooral niet bewezen diensten!

 

Want wees nu eerlijk de man is het woord ‘trainer’ of ‘coach’ onwaardig. Zijn onkunde en theatraal gedrag storen me met de minuut meer en met mij ongetwijfeld vele anderen! Je kan als Standard-supporter toch niet blij zijn met deze ‘Portugese aansteller’ die zich meer in een Griekse tragedie waant dan naast een voetbalveld!  Het voorval tijdens de bekerwedstrijd op Anderlecht waarbij hij de vallende ziekte krijgt van een bekertje bier, dat de man nota bene nog niet eens raakte, was de druppel of beter het bekertje teveel! Niet omdat Anderlecht verloor, maar omdat dit slecht ‘Luiks Theater’ leidt tot wrevel en agressie op en naast het veld, niets met voetbal heeft te maken en uiterst onsportief is! Ik zou als trainer van de tegenstander, bij het eerstkomende duel met Standard, hem een kampeermatje en een rode neus cadeau doen. Zo wordt het duur Italiaans pak van deze ‘clown’ bij zijn volgende ‘theatrale val’ tenminste niet vuil…

 

Tijdens je verdediging voor het bondsparket dan nog durven zeggen dat jij slachtoffer bent in plaats van dader en dat het je bedoeling was om dit ‘biergooien’ aan de kaak te stellen, is echt het laagste van het laagste! Shame on you Sa Pinto!! Ik hoopte dat dit alles dan ook zou resulteren in een serieuze schorsing. Zeker voor zijn agressieve gedrag dat nog volgde na zijn verwijzing naar de tribune. Het werd uiteindelijk maar drie speeldagen… Op de koop toe ging Standard nog in beroep! De uitleg: “De opgelegde straf is disproportioneel”. Veel zieliger en beschamender kan het voor een traditieclub als Standard niet meer worden…

 

Ik roep ‘de Heer Ricardo Sa Pinto’ bij deze dan ook op om eindelijk eens iets waardigs te doen en zelf op te stappen bij Standard Luik en ons Belgisch voetbal niet langer te verzieken en te besmeuren. Trainer was hij toch al niet en als acteur heeft hij meer kans om te slagen in Hollywood waar ze ongetwijfeld nog een slechterik zoeken voor een marginale B-film. En het feit dat hij zijn stunts zelf doet is mooi meegenomen!

 

JoKe

Laat een reactie achter